Sunday 14 February 2010

house countdown vol. 2, the furious five

és igen, befejezem. bár ez ritka.

Ötödik helyen Marshall Jefferson - Move Your Body 1986

A belesuttogások adják meg neki azt az igazi nyolcvanas évek ízt, nem pedig a néha nyafogásba hajló vokál, mint azt sokan gondolnák!
óriási csatában Jeff Mills The Bellsjével ill. Frankie "the godfather of house" Knuckles Your Lovejával, de ez kerekedett felül. Jeff Mills nagyobb hatású vektora a házzenének, mit házzenének, az egész gépzene történetének, mégis ez a szám akkora alapvetés, hogy kár lett volna kihagyni ebből a hozzá nem értő hall of fameből.


Negyedik helyen Gadjo - So many Times -2005

Igazából valódi houseklisékből építkező duplanullás évekbeli tucatsláger, de annyira el van találva, hogy öröm hallgatni, másrészt mindegyik süllyesztőben eltűnt cucc pont ilyen, de ez a legjobb köztük.


Bronzéremmel a nyakában távozhat a Daft Punk. Rollin'n'Scratchin - 1997

Itt nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, ugyanis olyan sok jó számot tosztak ki ezek ketten magukból, hogy valahogy nem tudtam eldönteni melyik legyen, a Da Funk, a jó öreg Around the World vagy valamelyik szám a Discoveryről, ami ugye az anime geil nélkül még kap egy szorzót, de a Homework lemez annyira faszán sikerült, és érettségi előtt frankón rémálmaim voltak ettől a számtól, hogy most ez kerül a listába. Ajánlott olvasmány a Teachers összes nevétől egy-egy számot meghallgatni, gazdagító élmény.

Ezüst Érem jár Dj Sneaknek a Reachin' -ért 1996.
Perszepersze, a Fix My Sink is kurvajó, de valahogy nem tudja annyira meglódítani az embert a jókedv és a ház érzet felé, mint ez a monoton ám mégis pozitív lüktetés ami ebből a számból árad.

A Minden Ház Zene Legjobbika Platina Emlékérem pedig az utóbbi párhetes rápörgésemnek köszönheti a címet, valószínű, hogy egy hónap mulva már utálni fogom, de most vannak napok, amikor csak azért kelek fel, hogy meghalgathassam:
Armand Van Helden - The Funk Phenomena 2k

Óriás köszönet mindenkinek, aki valaha zenét hallgatatott meg velem, de névleg is shoutout megy Tomasson Unghornak, Vas Gárábennek és a Zhólyom tesóknak, valamint Rafinur Andreinek, amiért még nyolcadikban ATB-t hallgatatott velem, nem tudván mit indít el...

Még egy dolog. Természetesen 3-8 percben, önmagában, nem illik ilyemsiket hallgatni, erre valók a jó hosszú mixek (pózerség lenne részemről azt írni, hogy "meg a ház szétverő partik szerte a világon", legyen szerencsénk máskor is...), hogy ne _már megint a kibaszott_ youtubeban kelljen matatni zenék után, csupán ki szerettem volna emelni a tengernyi prémium zene közül az én kedvenceim.

No comments: